۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۹، ۱۰:۴۷

در گفتگو با مهر اعلام شد؛

اجرای طرح‌های آبخیزداری در ارتفاعات طالقان/کپه‌کاری در ۲۰۰۰ هکتار

اجرای طرح‌های آبخیزداری در ارتفاعات طالقان/کپه‌کاری در ۲۰۰۰ هکتار

کرج - معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان البرز با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های آبخیزداری در ارتفاعات طالقان، گفت: در دو هزار هکتار از اراضی این شهرستان کپه‌کاری شد.

اصغر بیات در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت اجرای طرح‌های آبخیزداری در ارتفاعات طالقان و تأثیر آن بر کنترل سیلاب‌ها در نقاط پایین دست این شهرستان، اظهار کرد: تمامی سازه‌هایی که در قالب اقدامات آبخیزداری سال‌های گذشته در نقاط بحرانی و آبخیز طالقان کار شده به هنگام بارندگی‌های بهار امسال آبگیری شده و با این اقدام تأخیری در بروز سیل و حجم آب سرریز شده به رودخانه شاهرود داشته است.

وی ادامه داد: در حوزه‌های آبخیز طالقان از جمله «اورازان»، «خودکاوند»، «ورکش»، «لمبران»، «مهران»، «جوستان»، «گراب»، «نساء»، «خچیره»، «ناریان» و «دهدر» طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ چندین مورد سازه‌های مکانیکی آبخیزداری از جمله سنگ و ملات و گابیون کار شده است.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان البرز با بیان اینکه در بحث آبخیزداری علاوه بر سازه‌های مکانیکی برخی اقدامات بیولوژیک نیز در روستاهای طالقان کار شده است، گفت: در این زمینه طی دو سال گذشته بیش از دو هزار هکتار اقدامات بیولوژیک در قالب کپه کاری و بذرکاری در حوزه‌های آبخیز طالقان انجام شده که به تبع در کاهش حجم سیلاب به هنگام بارندگی‌های اخیر مؤثر بوده است.

اقدامات آبخیزداری در نقاط بحرانی و بالادست طالقان با تکیه بر اعتبارات تخصیصی از محل صندوق توسعه ملی در حال انجام است بیات در بخش دیگری با بیان اینکه ذوب برف‌ها در نقاط کوهستانی به حجم بارش‌های فصلی اضافه شده و این بر حجم سیلاب رودخانه شاهرود افزوده است، توضیح داد: این مهم موجب شده که دبی سیلاب رودخانه شهر طالقان دو برابر شود.

وی با اشاره به اینکه به دلیل بارش‌های خوب بهاره و از طرفی ذوب برف‌های حاصل از بارش‌های زمستانی شاهد افزایش حجم دبی رودخانه‌های استان از جمله رودخانه طالقان هستیم، بیان کرد: جلوی بروز این رویداد را نمی‌توان گرفت اما در بحث احداث سازه‌ها از جمله پل‌ها در بستر رودخانه‌ها باید به مواردی از جمله عرض و ارتفاع پل‌های ساخته شده توجه شود تا این سازه‌ها به راحتی بتواند سیلاب رودخانه‌ها را عبور داده و دچار خسارتی نشوند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان البرز با تاکید بر اینکه اقدامات آبخیزداری در نقاط بحرانی و بالادست طالقان با تکیه بر اعتبارات تخصیصی از محل صندوق توسعه ملی در حال انجام است، گفت: حدود دو سال دیگر که این سازه‌ها به طور کامل اجرایی شود به یقین اثرات آن در مواردی مانند بروز کمترین خسارت در نقاط پایین دست را شاهد خواهیم بود.

وجود یک سد خاکی در روستای «خور»

بیات در بخش دیگری با اشاره به حجم بالای بارش‌های بهاره اخیر در حوزه «فشند» شهرستان ساوجبلاغ نیز گفت: حجم مخزن سازه آبخیزداری کار شده در آنجا بیش از ۱۰۰ هزار مترمکعب است و تأثیر بالایی در کنترل سیلاب داشته است.

وی با اشاره به وجود یک سد خاکی در روستای «خور» شهرستان ساوجبلاغ که بیش از ۱۵۰ هزار مترمکعب حجم مخزن آن است، بیان کرد: وقتی سیلابی بروز می‌کند حدود ۱۵ دقیقه طول می‌کشد تا این مخزن پر شود و این پیک به یقین جلوی سرریز شدن سیلاب به نقاط پایین دست با سرعت اولیه را می‌گیرد.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی استان البرز با این توضیح که سازه‌های آبخیزداری کار شده در روستاهای محور کرج - چالوس نیز اثربخشی خوبی در کنترل سیلاب، فرسایش و رسوب داشته است، افزود: سازه‌های کار شده در روستاهای «مورود»، «تکیه سپهسالار» و «کندر» از جمله این موارد بوده است.

بیات با تاکید بر اینکه طی یک دهه گذشته به طرح‌های آبخیزداری در استان البرز توجه آن چنانی نشده بود، گفت: اما طی دو سال گذشته و بر اساس مطالعات جامع انجام شده در نقاط بحرانی از نظر خطر بروز سیلاب، طرح‌های آبخیزداری خوبی اجرایی شده و این اقدامات ادامه دارد که به یقین اثر بخشی این پروژه‌ها برای منابع طبیعی استان اهمیت بالایی دارد.

کد خبر 4924482

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha